ŽUPANIJSKA LISTA ŽELJKA KERUMA PROVELA DAN NA BRAČU I HVARU

0

Izvješće za medije

Ako već ne možemo glasati za Vas kao gradonačelnika podržat ćemo onda Kerumovu županijsku listu
Split, 09.05.2009. – Nezavisna županijska lista, za županijsku skupštinu Splitsko -dalmatinske županije, na čelu sa Željkom Kerumom obišla je danas Hvar i Brač, izloživši otočanima dio svog programa.

Toplo dočekavši goste, uz brojne riječi podrške, Bračani i Hvarani su svojim izjavama potvrdili kako iako udaljeni od Splita pomno prate kandidaturu Željka Keruma za gradonačelnika. Mnogi su istaknuli kako im je žao što svojim glasom ne mogu podržati kandidaturu Željka Keruma, ali da će mu svoju podršku izraziti kroz glasove za nezavisnu županijsku listu koju nosi Željko Kerum.
Obrativši se građanima Supetra i Hvara predstavnici županijske liste, predvođeni Željkom Kerumom i Petroslavom Sapunarom, istaknuli su kako će se zalagati za aktivniju ulogu županije u zadržavanju stanovništva otoka i Zagore podizanjem kvalitete života, te sveukupnim mjerama učiniti sve kako bi mladi ostali živjeti i raditi na otocima.

Točke programa koje su izložili članovi Županijske liste:
1.Izraditi program koji će zaustaviti proces iseljavanja stanovništva s područja naše županije, a osobito s područja otoka i dalmatinske Zagore.
2.Sve mjere investicijskih ulaganja i populacijsku politiku prilagoditi područjima s kojih ljudi odlaze.
3.Tražiti izravnu pomoć iz državnog budžeta za te krajeve, proglasiti ta područja kao područja koja se trajno potpomažu sa županijske i državne razine.
4.Uvesti politiku potpunog poreznog oslobađanja u prvih 10 godina za investitore koji ulažu na područja otoka i dalmatinske Zagore.
5.Reorganizirati Županijsku razvojnu agenciju kako bi se poduzetnicima i onima koji to tek žele postati trajno pružala pomoć pri izradi programa za povlačenje sredstava iz EU predpristupnih fondova i programa povlačenja sredstava iz domaćih izvora (državnih sredstava, HBOR-a, banke i sl).
6.Reorganizirati čitav županijski ustroj tako da gotovo 90 % aktivnosti bude usmjereno poticanju gospodarstva, osobito turizma tradicijskog tipa i autohtone poljoprivrede.
7.Osigurati stipendije za najbolje učenike i omogućiti im da nakon školovanja rade na otocima i Zagori, dodatno stimulirati drugo i treće dijete kroz povećane porodiljne novčane naknade.
8.Nizom mjera očuvati otočki arhipelag izvorno čistim (izradom projekata kanalizacijskih sustava, proglašavanjem zelenih zona i parkova prirode, pažljivim prostornim planiranjem). Na tradicionalnoj dalmatinskoj izgradnji kuća uvesti standarde u građevinarstvo.
9.Stimulirati razvoj obnovljivih izvora energije (vjetar, sunce…) i poticati recikliranje otpada.

Dolazak na Supetar

Supetar u pjesmi

Suveniri na hvarskoj rivi

 

Kontakt:
Ivana Viđak Bjedov
Odnosi s javnošću

Tel. 021/381-110
Mob. 099/317-4686
pr@zeljko.kerum.hr
http://zeljko.kerum.hr

Vaš komentar

Napišite što mislite o ovoj temi...

© Željko Kerum 2009