Kerum odradio prvo primanje: ugostio nobelovca Hunta

0

Prvi radni dan i prvi po redu prijem novog splitskog gradonačelnika Željka Keruma protekao je u protokolarnom druženju s britanskim znanstvenikom svjetskog glasa, molekularnim biologom i dobitnikom Nobelove nagrade iz područja medicine 2001. godine Tim Huntom. Vrhunski znanstvenik Hunt, koji je nagrađen Nobelovom nagradom za otkrića u istraživanju dijeljenja stanica, boravi u Splitu u sklopu projekta NobelST čiji su organizatori Sveučilište u Splitu, MedILS Mediteranski institut za istraživanje života i Grad Split, a s ciljem popularizacije i približavanja suvremenih znanstvenih tema studentima, znanstvenicima, ali i građanima .

Nobelovcu Huntu je u MedILS-u uz domaćina dr. Ivana Đikića, člana Znanstvenog vijeća Mediteranskog instituta za istraživanje života, dobrodošlicu zaželio splitski gradonačelnik Kerum u pratnji dogradonačelnice Anđelke Visković. Izrazivši zadovoljstvo posjetom vrhunskog znanstvenika gradu Splitu, Kerum je kazao:

“Iako sam vrlo novi gradonačelnik moje zalaganje će ići u smjeru da Split bude grad pameti, edukacijski centar s porastom broja studenata. Upravo mladi, pametni ljudi su bili moje biračko tijelo i siguran sam da ćemo s njima grad “protresti”, što nije bilo moguće s ranijom politikom koja nije radila na probitku Splita nego na vlastitim pozicijama”.

kerum-hunt

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Vaš komentar

Napišite što mislite o ovoj temi...

© Željko Kerum 2009