Lokalni izbori i “Facebook”

0

Najpoznatija internet društvena mreža “Facebook” trenutno broji preko 200 milijuna članova. Kao takva ima veliki potencijal, te pruža mogućnost komunkacije s ogromnim brojem ljudi, prvenstveno mladih. Vodeći kandidat za gradonačelnika Splita, Željko Kerum, to je prepoznao. “Facebook” je odraz mišljenja mladih, koji su budućnost Splita, koji su uvjerljivo odabrali Keruma. 

Situaciju je vrlo jednostavno provjeriti. Upisivanjem riječi “Ranko Ostojić” u Facebook search prozoru pojavljuje se redom Ostojićev profil koji broji 853 prijatelja, fan-page “Ranko Ostojić” sa 616 podržavatelja i grupa “Ranko Ostojić za gradonačelnika” sa 689 članova. Ukoliko upišete riječi “Ivan Kuret” u Facebook search, jedini rezultat koji če izaći je fan-page “Ivan Kuret” koji broji 1629 članova.

Za apsolutnu i neupitnu premoć na “Facebooku” dovoljno je upisati “Željko Kerum”, i rezultati govore svoje. Cause pod nazivom “Večera sa Željkom Kerumom” koji nagrađuje večerom s gradonačelnikom 5 članova koji prikupe najviše novih simpatizera, fan-page sa nevjerojatnih 12,622 člana, što je preko 6 puta više od Ostojića i Kureta zajedno, kao i službene grupe podrške “Željko Kerum gradonačelnik Splita I, II i III” sa preko 11,000 članova, što je skoro 20 puta više od Kureta i Ostojića zajedno. Također primjećujemo i mnoštvo različitih neslužbenih grupa podrške Željku Kerumu s preko 600 članova. 

Željko Kerum gradonačelnik Splita III

Svi navedeni podatci govore nam da su ljudi, pogotovo mladi, prepoznali kvalitete Željka Keruma, kao gradonačelnika i kao čovjeka, te da u njemu vide mogućnost za opći i vlastiti napredak i prosperitet.

 

Facebook grupa podrške Željku Kerumu

Facebook Cause – Večera sa Željkom Kerumom

 

Vaš komentar

Napišite što mislite o ovoj temi...

© Željko Kerum 2009