Poštenje se isplati: Kerum sa 2000 eura nagradio radnika zato što je vratio tuđi novac

0

Izreka “dobro se dobrim vraća” svoje je puno značenje dobila na primjeru mladog Solinjanina Ivice Škalića koji, pronašavši na cesti kuvertu s dvije tisuće eura, nije ni pomislio da ih zadrži već je nesebično potražio pravog vlasnika.
Naime, Škalića koji je zaposlen kao voditelj Kerumovih mesnica, poslodavac, Željko Kerum, odlučio je nagraditi istom svotom za iskazano poštenje.

Sretni zbog takvog radnika

– Vlasnik tvrtke je bio na službenom putu, a o čitavom događaju saznao je čitajući Slobodnu Dalmaciju. Odmah me nazvao i kazao mi da našeg Ivicu nagradimo u iznosu pronađenog i vraćenog novca. I na kolegiju tvrtke smo razmatrali da se Škaliću dodijeli posebna nagrada, ali je vlasnik bio brži – kazao nam je Jure Šundov, izvršni direktor tvrtke Kerum. Dodao je kako se nadaju da će ovaj čin potaknuti i druge ljude na razmišljanje o dobrim djelima, jer na tuđem se ne može graditi sreća.

– Poštenje se iplati, a mi smo sretni smo što imamo takvog radnika u našim redovima – zaključio je Šundov. Ni sam pošteni nalaznik, Ivica Škalić, nije mogao vjerovati kada su mu iz tvrtke rekli da će biti nagrađen.

– Potpuno iznenađenje, ostao sam bez teksta. Nisam ovo očekivao, još ni ne znam što ću s novcima – još se nisu slegli Škalićevi dojmovi zbog geste njegovog poslodavca, o kojem ima samo riječi hvale.

Podsjetimo, 26-godišnji Solinjanin je pronašao kuvertu s eurima nakon prometne nesreće u Kaštel Lukšiću, dok je bio uzvanik na svadbi. Shvativši da bi novac mogao biti od nekog sudionika nesreće, javio se policiji te je pronađene eure kasnije predao bratu stradalog pješaka. U slučaju da i nije pronašao vlasnika novca, ni u jednom trenutku nije razmišljao da ga ostavi sebi. Supruga se složila s njim te mu je čak savjetovala da bi bilo najbolje, ukoliko se ne otkrije vlasnik, pronađeni novac donirati nekoj dječjoj ustanovi.

Moj šef je pravi čovik – ostajen kod njega do penzije
– Kerum je pravi čovik, uvik fer i korektan. Voli poštenog radnika i nagradi ga. Prema meni je dobar, dođe i pozdravi se, pita jesam li zadovoljan na poslu – opisao je Škalić svog poslodavca, dodavši da već sedam godina radi kao mesar u tvrtki Kerum, a kako sada stoje stvari, prema vlastitom priznanju, tu će dočekati i penziju.
Izvor: slobodnadalmacija.hr

Vaš komentar

Napišite što mislite o ovoj temi...

© Željko Kerum 2009